Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

70:20:10 de motor van leren in een Agile en Lean organisatie

7 September 2018 om 08:00 - 11:00

Graag nodigen wij u hierbij uit voor onze ontbijtsessie ’70:20:10 de motor van leren in een Agile en Lean organisatie’. De sessie vindt plaats op vrijdag 7 september om 8.00 uur op onze nieuwe locatie in Amersfoort, pal tegenover het Centraal Station. Dus zet deze datum en locatie in uw agenda!

Hoe kom je aan mensen die gedreven zijn om elke dag te leren hoe de performance van de overheidsinstelling beter kan? De ‘war on talent’ is gaande. Nieuwe collega’s zijn bijna niet te krijgen en de toppers in je organisatie behouden, dat is minstens zo uitdagend. Leer tijdens deze ontbijtsessie over het nieuwe leren, Agile/Scrum & Lean en Competentiegericht ontwikkelen: de bouwstenen voor een wendbare overheidsorganisatie met gedreven mensen!

Na het ontbijt, laten we zien hoe u snel en effectief kunt inspelen op veranderingen met behulp van methodieken als Agile/Scrum, Lean, het 70:20:10 framework en competentiegerichte ontwikkeling. De transformatie naar een Agile of Lean organisatie vraagt om een nieuwe manier van leren. Het framework 70:20:10 is de motor van dit nieuwe leren. De bouwstenen daarvan zijn een mindset gericht op continu leren en het inzicht dat leren en werken nauw met elkaar verbonden zijn. Leidinggevenden en leden van teams hebben in relatie tot het nieuwe leren een belangrijk faciliterende en coachende rol. Deze ontbijtsessie biedt handvatten en praktische tips om 70:20:10 toe te passen en daarmee het verschil te maken.

Verder wordt tijdens deze ontbijtsessie de vraag gesteld: moeten we een keuze maken tussen Agile en Lean? Het antwoord is nee en we leggen u graag uit waarom. U kunt namelijk u beide methodieken naast elkaar inzetten. Tot slot heeft wendbaarheid van een organisatie ook te maken met hoe snel u de juiste mensen op de juiste plek kunt krijgen. Daar vertellen we u meer over competentiegericht ontwikkelen van medewerkers en hoe dit het verschil kan maken.

Voor wie is deze ontbijtsessie interessant?

Leidinggevenden en professionals die de Agile en Lean transformatie van binnen overheidsinstellingen willen versnellen en hun passie voor continu leren met collega’s willen delen. Of u nu werkt in IT, HR of de business; eigenaarschap in het nieuwe leren hebben we allemaal.

Programma

08:00 uur Ontvangst met ontbijt
08:30 uur Opening
George Vlug – Commercieel directeur, Novi Hogeschool
08:45 uur 70:20:10 Model voor het nieuwe leren
Mireille van Kol, Managing Partner Human Capital Development, Quint
09:30 uur Pauze
09:50 uur Agile / Scrum en Lean: een mooi huwelijk!
Edwin Kippers, Senior Adviseur/Trainer, Symbol
10:35 uur Competentiegerichte ontwikkeling
Mitchel van der Geest, Business Consultant, Novi Hogeschool
11:10 uur Interactieve discussie
11:30 uur Einde

Opzet van de ontbijtsessie

’70:20:10 Model voor het nieuwe leren’
Leren in organisaties wordt in de regel nog steeds veel in formele trainingen georganiseerd. Effectief is dat niet. Daadwerkelijk leerrendement ontstaat wanneer collega’s van elkaar en op de werkplek leren. Het model 70:20:10 helpt organisaties daartoe een ecosysteem in te richten waarmee dat sociale en toegepaste leren wordt gefaciliteerd en de ideale ratio 70:20:10 vorm krijgt:

70% = leren tijdens het werk.
20% = leren van elkaar door coaching en feedback.
10% = leren in formele trainingen en cursussen.

Deze ochtend verkennen wij in eerste instantie met elkaar het 70:20:10 framework en maken dit model praktisch toepasbaar om het nieuwe leren te realiseren. We leggen uit wat beter kan en hoe u dat doet. Namelijk stoppen met ineffectief individueel trainen en starten met het faciliteren van doeltreffend organisatieleren. Het nieuwe leren is namelijk een sociaal proces dat in de pas loopt met ontwikkelingen en uitdagingen in de organisatie en het dagelijkse werk. Teams maken in het nieuwe leren hun leerbehoefte inzichtelijk en voeren regie over hun eigen ‘just-in-time’ leren in lijn met ontwikkelingen in de organisatie.

Agile / Scrum & Lean: een mooi huwelijk!
Door zaken als toegenomen maatschappelijke wensen, nieuwe wet- en regelgeving, druk op een efficiënte organisatie, zien veel organisaties binnen de Rijksoverheid zich gedwongen hun organisatie wendbaar te maken door processen optimaal te organiseren en projecten zo efficiënt mogelijk uit te voeren.  Na de pauze gaan we in op dit actuele vraagstuk bij veel opdrachtgevers: moeten we kiezen voor Agile of Lean om een cultuur van Continu Verbeteren en Leren te bereiken? Nee, u hoeft niet te kiezen! Lean en Agile/Scrum vullen elkaar perfect aan. De filosofieën hebben veel overeenkomsten waarbij de instrumenten wel verschillen, maar elkaar juist vaak complementeren. Afhankelijk van uw doel en de concrete situatie kunt u makkelijk switchen tussen verschillende instrumenten zolang het doel blijft om continu te verbeteren. We geven u handvatten mee zodat u in uw eigen organisatie zowel Agile als Lean optimaal kunt inzetten. Gebruik Agile & Lean om de organisatie wendbaarder te maken en een cultuur van Continu Verbeteren verder vorm te geven.

Competentiegerichte ontwikkeling
Sneller op veranderingen inspelen heeft ook te maken met hoe snel u de juiste mensen op de juiste plek kunt krijgen. Of u openstaande vacatures kunt vullen en of er voldoende mobiliteit is binnen de werknemerspopulatie. ‘The war on talent’ vindt bij uitstek plaats in de IT-sector. Juist door te werken vanuit goede analyses en een gerichte ontwikkelstrategie – waar praktijkervaring, informeel en formeel leren een plek hebben – kunt u een organisatie weer in beweging brengen en onderscheidend vermogen creëren. Tijdens deze sessie laten wij zien:

  • Waarom het belangrijk is om deze inspanningen te valideren;
  • Op welke manier u inzicht kunt krijgen over welke competenties, welk niveau en welke kwalificaties uw medewerkers beschikken;
  • Hoe u competentiegericht uw medewerkers verder kunt ontwikkelen;
  • Wat het uw medewerkers en teams biedt als de organisatie in staat is om competentiegericht te ontwikkelen

Waar?

Symbol BV
Stationsplein 26
3818 LE Amersfoort

De locatie ligt pal tegenover het Centraal Station en is dus per openbaar vervoer eenvoudig te bereiken. Komt u met de auto, dan kunt u parkeren in de Q-Park P+R Barchman Wuytierslaan, op circa 5 minuten lopen van onze locatie.

Mis deze kennisbijeenkomst niet!

De sessie wordt afgerond met een interactief deel. Deel ervaringen en leer van elkaar! Heeft u belangstelling voor deze kosteloze kennissessie over het nieuwe leren in Agile en Lean organisaties? Schrijft u zich dan samen met een collega in via onderstaand formulier. Wacht niet te lang want het aantal plekken is beperkt!

Details

Date:
7 September 2018
Time:
08:00 - 11:00

Venue

Symbol Amersfoort
Stationsplein 26
Amersfoort, 3818 LE
+ Google Map